Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Florida, reşit olmayanların drag performanslarını yasaklayan yasa nedeniyle dava açtı

Florida, reşit olmayanların drag performanslarını yasaklayan yasa nedeniyle dava açtı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
0

Ancak davanın davacıları, Florida yasasının çok geniş olduğunu ve “en masum drag performanslarını bile” kapsayabileceğini savunuyorlar.

Hamburger Mary ayrıca bir yargıçtan, devletin yasayı uygulamasını durdurmak için geçici bir yasaklama emri vermesini istedi.

DeSantis yönetimi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu yılın başlarında, DeSantis yönetimi, grubun eyaletin açık olduğunu iddia ettiği her yaştan “Drag Queen Christmas”a ev sahipliği yapmasının ardından Orlando Filarmoni Plaza Vakfı’na karşı şikayette bulundu. Ancak gösteriye katılan gizli devlet ajanları, “cinsel organların teşhir edilmesi gibi herhangi bir ahlaksız eyleme tanık olmadılar” ve “sanatçıların herhangi bir patronla müziğin ritmine göre performans sergilerken herhangi bir fiziksel teması olmadı”. Miami Herald tarafından açıklanan bir eyalet olay raporu.

Yasama oturumu sırasında Demokratlar, yasanın drag sanatçılarını ve genel olarak LGBTQ topluluğunu korkutmayı amaçladığını savundu. Tennessee’de bu yıl da drag performanslarını kısıtlamak için bir yasa çıkaran benzer bir eylemi takip etti.

Dava ayrıca Pazartesi günü açılan ikinci dava. Florida’daki ACLU, bir grup Çin vatandaşı adına, Çin, Venezuela, Kuzey Kore ve bir avuç başka ülkenin vatandaşlarının Florida’da mülk sahibi olmasını yasaklayan bir yasayı engellemek için Florida’ya dava açtı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir