SON GELİŞMELER
--:--:--

Memurların merakla beklediği haber! Büyük şans! 3 yılda…

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile memur sendikası konfederasyonlarının yetkilileri yer aldı. YÖNETMELİK GÖRÜŞÜLDÜ Milliyet’in haberine göre; Toplantıda, kamudaki sözleşmeli personelin durumu ile görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Memurların merakla beklediği haber! Büyük şans! 3 yılda…

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile memur sendikası konfederasyonlarının yetkilileri yer aldı.

YÖNETMELİK GÖRÜŞÜLDÜ

Milliyet’in haberine göre; Toplantıda, kamudaki sözleşmeli personelin durumu ile görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği görüşüldü.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının pek çok kamu kurumunda uzun süredir yapılmadığı gündeme geldi.

Toplantıda, kamudaki söz konusu sınavların, düzenli olarak en geç 3 yıl içinde yapılması benimsendi. Kamudaki sözleşmeli çalışanların tamamının kadroya geçmesi talebinin gündeme getirildiği toplantıda, bu konuda bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Kısa zaman içinde çalışmalarına başlayacak olan komisyonda, Çalışma ve Bakanlığı yetkilileri ile sendikaların yer alması benimsendi.

‘MÜLAKATLA OLMAZ’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, görevde yükselme sınavlarının keyfi hale geldiğini, bazı kamu kurumlarının bu sınavları 10 yıldır yapmadığına dikkat çekerek, “En geç 3 yılda bir yükselme sınavı yapılmasına karar verildi.

2 yılda bir de yapılabilecek ama 3 yılı geçmeyecek” diye konuştu. Kamuda çalışanların tamamının kadroya geçmesini istediklerini anlatan Kahveci, daha önce 80 bin sözleşmeli çalışanın kadroyu yapıldığını söyledi.

KİT çalışanları ve vekil ebeler gibi bazı grupların ise kapsam dışı kaldığını ifade eden Kahveci; güvenli çalışma hayatı, sağlık mazeretli atama ve görevde yükselme haklarından faydalanmaları için sözleşmelilerin kadrolu olması gerektiğini dile getirdi.

Kamuda mülakata dayalı atama ve görevde yükselme işlemlerinden vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Kahveci, yazılı sınav ve güvenlik soruşturmasıyla bu işlemlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Kahveci, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerle bağlantılı olanların mülakatla tespit edilemeyeceğini, bunun için güvenlik soruşturmasının daha etkili olacağını söyledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Almanya, NATO Destek ve Tedarik Ajansı ( NSPA ) Üzerinden Sekiz Adet MQ-9B SeaGuardian® Tedarik Edecek
Almanya, NATO Destek ve Tedarik Ajansı ( NSPA ) Üzerinden Sekiz Adet MQ-9B SeaGuardian® Tedarik Edecek
Deneyimli İsim Duygu Gökalp, Fairmont Quasar Istanbul’un Satış ve Pazarlama Direktörü Oldu
Deneyimli İsim Duygu Gökalp, Fairmont Quasar Istanbul’un Satış ve Pazarlama Direktörü Oldu
REM People’da Her Alanda Stratejik Büyüme Hamleleri
REM People’da Her Alanda Stratejik Büyüme Hamleleri
Efesus Stone, Sagalassos’un Antik Mermerlerine Hayat Veriyor
Efesus Stone, Sagalassos’un Antik Mermerlerine Hayat Veriyor
“Gerçek Gazeteciye Sahip Çıkılmazsa Yarın Konuşacak Mecra Kalmayacak”
“Gerçek Gazeteciye Sahip Çıkılmazsa Yarın Konuşacak Mecra Kalmayacak”
Finans Haberlerinin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları BORSA KREDİ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması