Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Heyecan Dorukta

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Heyecan Dorukta

Borsa Kredi Borsa Kredi - - 2 dk okuma süresi
0

İsveç’in Malmö Kenti Eurovision’a Ev Sahipliği Yapacak

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finali bugün (7 Mayıs) start alacak. Diğer yarı final 9 Mayıs’ta, büyük final ise 11 Mayıs’ta Malmö Arena’da gerçekleşecek. Bu yıl, yarışma İsveç’in Malmö kentinde, 1992 ve 2013’ten sonra 3. kez düzenlenecek.

Sertab Erener Sahne Alacak

2003 yılında Türkiye’ye birincilik getiren Sertab Erener, yıllar sonra Eurovision sahnesine geri dönüyor. Erener, 9 Mayıs perşembe akşamı gerçekleşecek yarı finalde “Everyway That I Can” şarkısını seslendirecek.

İsrail’e Yönelik Protestolar Devam Ediyor

İsveç Filistin Grubu’nun öncülüğünde İsrail’e karşı protestolar düzenlenecek. 11 Mayıs’ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nın Malmö’deki gösterilerle boykot edilmesi planlanıyor. Ayrıca Ship to Gaza gemisi, Gazze’ye insani yardım götürmek ve ablukayı delmek amacıyla yola çıktı.

Çatışmalar ve İnsani Drama

İsrail-Gazze çatışmalarında yaşanan dram da Eurovision’un gölgesinde devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybederken, bölgede insani kriz derinleşiyor. İsrail ordusunun saldırıları sonucunda özellikle sivil altyapı büyük zarar görmüş durumda.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir