Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Akasya Durağı nedir?

Akasya Durağı nedir?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
0

 

Günlük yaşantımızda karşılaştığımız stresle başa çıkmak için pek çoğumuz bir şeyleri izlemeyi seçer, hatta günlük yayınlanan dizi veya programların yeri oldukça kıymetlidir hayatımızda. Akasya Durağı isimli dizi de tam olarak bu kategoride çokça sevilen bir dizidir. Öyle ki final bölümünden sonra dahi çokça yayınlanmasının sebebi de budur. Komedi temalı bir Türk dizisi olarak hafızalarda yer edinen Akasya Durağı’na yönelik birçok araştırma bulunmaktadır. Akasya Durağı dizisinin konusu nedir? Karakterleri kimlerdir? Tüm bu başlıklar detaylarıyla sizler için derlendi..

Akasya Durağı dizisi hakkında neler biliyoruz?

Beş sezon gösterimde olan ve seyirci karşısına sunulan Akasya Durağı isimli dizi final bölümünden sonra dahi çokça yayınlanmıştır. Komedi temalı bir yapıt olarak öne çıkan dizi başlarda Kanal D ekranlarında yayınlanırken daha sonrasında Star TV ekranlarında seyirci ile buluşturulmaya başlamıştır. Etkisini hala kaybetmeyen bu dizi hala pek çok kişi tarafından internet üzerinden izlenen bir yapıt olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun sebebi de dizinin komedi alt metinli oluşu nedeniyle hemen hemen her yaş grubundan kişiye hitap etmiş olmasıdır.

İlk bölümü 2018 yılında yayınlanan Akasya Durağı’nın final bölümü ise 2012 yılında yapılmıştır. Başrollerinde oldukça ünlü ve kaliteli isimler bulunan Akasya Durağı’nın yönetmenliğini ise Yaşar Seriner yapmıştır. Resul Ertaş’ın senaristliğini yaptığı bu dizi belinci sezonda final bölümü ile yeni yayınlar yapmayı sonlandırmıştır. Yeni bölümü yayınlanmasa dahi dizinin eski bölümleri TV2 ekranlarında seyirci ile hala buluşmaktadır.

Akasya Durağı dizisinin konusu nedir?

Bir taksi durağında çalışmakta olan kimselerin hayatlarını konu edinen bu dizide, her karakterin kendine özgü pek çok özelliği bulunmakla beraber karakterler devamlı bir aksiyon içerisindedir. Komedi alt metinli bu dizinin karakterlerinin devamlı kendilerini tehlikeli konumlara koymasıyla birlikte içine düştükleri komik durumlar ise diziye yön veren akışı oluşturmaktadır. Nuri Baba isimli ana karakterin bütünleştirici rolü sayesinde birbirinden kopmayan veya kopamayan Akasya Durağı çalışanları hayatlarını tam da görüldüğü gibi geçirmektedirler.

Akasya Durağı dizisinin karakterleri kimlerdir?

Zeki Alasya/Nuri Baba

Melek Baykal/Melahat

Cezmi Baskın/Osman Şentürk

Levent Ülgen/Sinan Kaya

Onur Şan/Seyit Erdoğan

Aslı Altaylar/Gülbin Özkaya Kaya

Gülay Baltacı/Safiye Şentürk

Ateş Fatih Uçan/Ali Kemal Yıldırım

Pelin Sönmez/Dilek Şentürk

Erimşah Bora/ Can Kaya

Tevfik Yapıcı/Komiser Cemal

Kayhan Yıldızoğlu/Mazhar

Batuhan Çalık/Serkan

Timur Acar/Arif Keser

Mina Bulutsuz/Sudenaz Şentürk

Dila Bulutsuz/Busenaz Şentürk

Pınar Aydın/İpek Elif Aydın Öztürk

Tarık Ündüz/Emre Öztürk

Bilge Şen/Şaziment Özkaya 2

Sefa Tantoğlu/Güven Özkaya

Bican Günalan/Hayri Ördek

Mehmet Kurt/Vakkas

Yalçın Menteş/Tuncay

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir