Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Biden, Zelenskyy ile görüştükten sonra Ukrayna’ya yeni askeri yardımı duyurmaya başladı

Biden, Zelenskyy ile görüştükten sonra Ukrayna’ya yeni askeri yardımı duyurmaya başladı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
0

Birlikte ele alındığında, hamleler, Ukraynalıların Rusya tarafından ele geçirilen daha fazla bölgeyi geri almayı umdukları beklenen bir karşı saldırı öncesinde Kiev’e güçlü bir destek gösterisi. Moskova son haftalarda Ukrayna’yı füzelerle bombaladı, ancak Kiev, Patriot füze sistemi gibi yeni alınan Batı hava savunma sistemleriyle saldırıları önlemede başarılı oldu.

Belçika, Danimarka ve Hollanda gibi onlarca yıldır F-16 kullanan ülkeler eğitim programına katılacaklarını belirtirken, Norveç de yardım etmeyi düşünüyor. Tüm NATO ülkeleri F-35’e geçiş sürecinde ve eski F-16’larını, umutsuzca Sovyet dönemi uçaklarını yükseltmek isteyen Romanya gibi üçüncü ülkelere satıyorlar.

Şimdiye kadar ABD dahil hiçbir ülke Ukrayna’ya herhangi bir F-16 gönderme taahhüdünde bulunmadı.

Ülkesinin savaş çabalarına destek toplamak için Suudi Arabistan’a yaptığı sürpriz ziyareti de içeren bu hafta Avrupa başkentlerinde yaptığı bir turdan yeni çıkmış olan Zelenskyy, uzatılan geziyi, savaş kızışırken çok alenen bir istikrar ve sükunet gösterisi yapmak için kullandı. , ön hatları büyük ölçüde istikrarlı ve birlikleri yerleşik Rus mevzilerine yeni saldırılar için hazırlanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir