Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler liderliği, Afganistan kablosunun izlenmesini teklif etti

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler liderliği, Afganistan kablosunun izlenmesini teklif etti

admin admin - - 2 dk okuma süresi
0

“Bu komitede çok sayıda eski Afgan askerim var ve onlara karşı dürüst olmak gerekirse, sadece ben ve rütbeli üye değil, onların da muhalefet telgrafını görebilmeleri gerektiğine inanıyorum” dedi. “Eğer bu son adımı çözebilirsek, o zaman sanırım mahkemelerdeki bir dava kavgasını çözdük ve [achieved] Gazilerimiz için güzel bir sonuç.”

Afganistan’daki diplomatların Temmuz 2021 belgesi, Kabil’in olası hızlı düşüşü konusunda uyarıda bulundu ve bunun doğru olduğu ortaya çıktı.

McCaul ile nihai bir anlaşmaya varılması, Teksas Cumhuriyetçisinin 24 Mayıs’ta komitesinde oylama yapmakla tehdit ettiği Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Kongre’ye saygısızlıkla tutulma tehdidini ortadan kaldıracaktı. Blinken, şimdiye kadar düzenlenen ilk Dışişleri bakanı olacaktı. aşağılama

Dışişleri Bakanlığı yanıtında, yazılı bir özet ve kabloyla ilgili gizli brifing yoluyla “Komite’nin bilgi ihtiyaçlarını karşıladığına” inandığını, ancak “bu konuyu hızlı bir şekilde çözmek istediğini ve uzlaşma sürecine kendini adamaya devam ettiğini” savundu.

McCaul, Mart ayı sonlarında Kongre’de daha önce birkaç belge talebinde bulunduktan sonra muhalefet belgesini ve Blinken’in buna yanıtını mahkemeye çağırdı.

Dışişleri Komitesi’nin en üst düzey Demokrat üyesi Meeks, gazetecilere yaptığı açıklamada, teklifin ardından McCaul ile görüştüğünü, ancak ikisinin henüz belgeyi görmek için ziyaretlerini planlamadıklarını söyledi.

Meeks, Dışişleri Bakanlığı ile yaşanan çatışma hakkında “Umarım bu, diğer her şeyi sona erdirir” dedi. “Söyleyeceğim şey, bu olduğunda birlikte gideceğiz.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir