Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cenk Sabuncuoğlu: Evlilikteki Sorunlar Çözülebilir

Cenk Sabuncuoğlu: Evlilikteki Sorunlar Çözülebilir

admin admin - - 2 dk okuma süresi
0

Ünlü Koç ve mentör Cenk Sabuncuoğlu günümüzdeki evlilikler ve iletişim problemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Bireylerin birbirlerini dinleyerek ve birbirinin görüş ve beklentilerine saygı duyarak sağlıklı bir evlilik sürecini yürütebileceklerine değinen Cenk Sabuncuoğlu, ülkemizdeki evli çiftlerin temel problemlerinden bahsetti.

Yeni Yaşam Global kurucuları arasında yer alan Cenk Sabuncuoğlu kuruluş bünyesinde hem kadınlar hem erkekler hem de çocuklar için profesyonel destek hizmeti sunduklarını belirtti. Günümüzde ilişkilerin en önemli problemlerinden biri 2 kişinin doğru diyalog kuramaması olduğunu belirtti. Bu yüzden dinlemeyi öğrenmek bireylerin katılmasalar bile karşıdakinin düşüncelerine saygı duymak zorunda olduklarını anlattı. Erkekler övgü, kadınlar ilgi, çocukların sevgi beklediğinin altını çizdi.

Cenk Sabuncuoğlu : ” Ülkemizde evliliklerin en büyük problemi özellikle de eşlerin birbirini dinlememesi olarak karşımıza çıkıyor. Genel anlamda kadınlar erkeklerin kendilerini doğru bir şekilde dinlemediklerinden yakınıyor. Erkeklerin en büyük problemi ise kadınların kendini ifade edebilmek için sözsel iletişimi dengesizleştirmesi denilebilir. Doğru iletişim kurmak için bireylerin birbirlerine bakış açıları yeniden dizayn edilip farkındalık seviyeleri arttırılabilir. Yani aslında iletişim problemi çözülebilir bir problem.” dedi.

Öte yandan yine evliliklerde sorunun meydana geldiği ve sorunun kaynağı doğru bir şekilde tespit edilmeli diyen Cenk Sabuncuoğlu bu anlamda bireyleri boşanmaya ve ayrılmaya yönlendirmekten ziyade sorunun kaynağına inerek farkındalık oluşturmak olduğunu bu sürecin önemli faydalar doğuracağını vurguladı. Profesyonel destek almanın bitme noktasına gelen birçok evlilikte olumlu sonuçlar doğurduğunu da belirterek sözlerini noktaladı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir