SON GELİŞMELER
--:--:--

Türkiye ve KKTC, Lefkoşa’da Doğal Gaz Tedariki Mutabakatı İmzaladı

Türkiye ve KKTC, Lefkoşa’da doğal gaz tedariki için kritik bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu adım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin enerji geleceğini şekillendirecek.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye ve KKTC, Lefkoşa’da Doğal Gaz Tedariki Mutabakatı İmzaladı

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), bugün Lefkoşa’da stratejik bir adım attı. KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törende “KKTC’ye Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı” imzalandı. Anlaşmayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile KKTC Başbakanı Ünal Üstel imzaladı. Bu mutabakat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin enerji geleceğini güvence altına almayı amaçlıyor.

İmza törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in yanı sıra önemli isimler katıldı. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de hazır bulundu. Her iki ülkeden bakanlar ve milletvekilleri de törene iştirak etti.

KKTC’nin Enerji Vizyonu ve Türkiye Desteği

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, törendeki konuşmasında mutabakat zaptını değerlendirdi. Üstel, anlaşmanın KKTC’nin enerji geleceğini şekillendirecek stratejik bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca ülkenin kalkınma yolculuğuna yeni bir yön vereceğini belirtti. Enerjide güçlü altyapı oluşturma, üretimi destekleme ve istihdamı büyütme hedeflerini dile getirdi.

Üstel, Anadolu’dan deniz altından boru hattıyla gelen suyun Ada’ya güven getirdiğini belirtti. Doğal gazın ardından Türkiye’den deniz altından kablo ile gelecek elektrik projesine odaklanacaklarını aktardı. Başbakan Üstel, “Ana vatanımız Türkiye ile birlikte güçlü bir gelecek inşa ediyoruz” sözleriyle Türkiye’nin desteğine dikkat çekti.

Doğu Akdeniz’de Güçlü Mesaj ve Engellerin Aşılması

Üstel, imzalanan zaptın Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki kader ortaklığının yeni bir nişanesi olduğunu kaydetti. İki ülkenin aynı zamanda Doğu Akdeniz’de güçlü bir mesaj verdiğini belirtti. Başbakan Üstel, “Kıbrıs Türk halkı bu bölgede vardır, köklüdür ve egemen iradesiyle geleceğini inşa etmektedir” açıklamasını yaptı.

Ünal Üstel, “Türkiye varsa güven vardır. Türkiye varsa güç vardır” ifadelerini kullandı. Başbakan, elektrik projesinde Rumların baskısı nedeniyle Avrupa Birliği ve ENTSO-E onayını beklediklerini hatırlattı. Ancak yeni doğal gaz boru hattında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi veya Avrupa’dan bir engel olmadığını net bir şekilde dile getirdi.

Başbakan Üstel, bu tarihi adımın atılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a minnetlerini sundu. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine de Kıbrıs Türk halkı adına şükranlarını iletti.

Benzer Haberler
Türk Gemi ve Yat Sektörü İhracatta 1,5 Milyar Dolara Ulaştı
Türk Gemi ve Yat Sektörü İhracatta 1,5 Milyar Dolara Ulaştı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Türkiye ve KKTC, Lefkoşa’da Doğal Gaz Tedariki Mutabakatı İmzaladı
Türkiye ve KKTC, Lefkoşa’da Doğal Gaz Tedariki Mutabakatı İmzaladı
Bakan Bolat İhracat Beklentilerindeki Artışı Duyurdu
Bakan Bolat İhracat Beklentilerindeki Artışı Duyurdu
ABD’nin İran Saldırıları ve Hürmüz Tehdidi Petrol Fiyatlarını Yükseltti
ABD’nin İran Saldırıları ve Hürmüz Tehdidi Petrol Fiyatlarını Yükseltti
Gram Altın 6125 Lirayı Gördü Dolar Kurundaki Yükseliş Etkili Oldu
Gram Altın 6125 Lirayı Gördü Dolar Kurundaki Yükseliş Etkili Oldu
Finans Haberlerinin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları BORSA KREDİ 'de saklıdır.