SON GELİŞMELER
--:--:--

Türkiye’de Yabancılara Konut Satışlarında Düşüş Devam Ediyor

Şubat Ayında Yabancılara Konut Satışları %44,9 Azaldı TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’de yabancılara yapılan konut satışları 2024 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,9 azalarak 1846 adete geriledi. Şubatta yabancıya konut satışında, son 33 ayın en düşük rakamı görüldü. Pandemi dönemi hariç bırakıldığında ise yabancıya konut satışlarında 59 ayın dibi yaşandı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Yabancılara Konut Satışlarında Düşüş Devam Ediyor

Şubat Ayında Yabancılara Konut Satışları %44,9 Azaldı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’de yabancılara yapılan konut satışları 2024 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,9 azalarak 1846 adete geriledi. Şubatta yabancıya konut satışında, son 33 ayın en düşük rakamı görüldü. Pandemi dönemi hariç bırakıldığında ise yabancıya konut satışlarında 59 ayın dibi yaşandı.

İstanbul Yabancılara Konut Satışında Lider Konumda

Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,0 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 691 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 659 konut satışı ile Antalya ve 151 konut satışı ile Mersin izledi.

Rusya Federasyonu Vatandaşları Türkiye’de En Fazla Konut Alanlar

Şubat ayında Rusya Federasyonu vatandaşları 395 konut satın alarak Türkiye’de en fazla konut alan grup oldu. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 200 konut ile İran, 112 konut ile Irak ve 105 konut ile Ukrayna vatandaşları takip etti.

Ekonomik ve Jeopolitik Faktörler Düşüşü Etkiliyor

Yabancılara konut satışlarındaki düşüşte, Türkiye’de konut fiyatlarının dolar bazında yüksek seviyelere çıkması, depremlerin neden olduğu korku ve yabancılara uygulanan yeni düzenlemeler etkili oluyor. Özellikle 6 Şubat 2023’teki depremlerin yarattığı endişe ve yabancılara getirilen taşınmaz fiyatı ve ikamet izni şartlarındaki değişiklikler talebi olumsuz etkiliyor.

Sonuç olarak, yabancılara konut satışlarındaki düşüş, çeşitli ekonomik, jeopolitik ve düzenleyici faktörlerin bir araya gelmesiyle Türkiye’nin gayrimenkul piyasasında önemli değişikliklere işaret etmektedir. Bu trendin yakın zamanda nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Dakik Havalimanı Seçildi
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Dakik Havalimanı Seçildi
Gram Altın 6 Bin 167 Liradan İşlem Görüyor ABD İran Gerilimi Etkili
Gram Altın 6 Bin 167 Liradan İşlem Görüyor ABD İran Gerilimi Etkili
Eşel Mobil Sistemi Üç Ay İçinde Kademeli Olarak Sonlandırılacak
Eşel Mobil Sistemi Üç Ay İçinde Kademeli Olarak Sonlandırılacak
İŞKUR’dan Sanal Danışman Dönemi Başlıyor Yapay Zeka Destekli Asistan Vatandaşa Hizmet Verecek
İŞKUR’dan Sanal Danışman Dönemi Başlıyor Yapay Zeka Destekli Asistan Vatandaşa Hizmet Verecek
Türkiye ile KKTC arasında ‘Doğal Gaz’ mutabakat zaptı imzalandı
Türkiye ile KKTC arasında ‘Doğal Gaz’ mutabakat zaptı imzalandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 Personel Alımı Yapacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 Personel Alımı Yapacak
Finans Haberlerinin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları BORSA KREDİ 'de saklıdır.