Mayıs ayında dünya genelinde yaşanan ekonomik belirsizliklerin etkisiyle birçok merkez bankası zorlu kararlar almak durumunda kalacak. Avrupa Birliği ekonomisi ve imalat aktivitesindeki düşüş, resesyon endişeleri ve devam eden ticaret belirsizlikleri para politikası kararlarını etkileyecek. Japonya Merkez Bankası (BoJ) Sıkılaşma Döngüsüne Giriyor Japonya’da BoJ, ücret artışları ve enflasyon risklerine karşı sıkılaşma döngüsüne girmeye hazırlanıyor. Mart ayındaki…
Mayıs ayında dünya genelinde yaşanan ekonomik belirsizliklerin etkisiyle birçok merkez bankası zorlu kararlar almak durumunda kalacak. Avrupa Birliği ekonomisi ve imalat aktivitesindeki düşüş, resesyon endişeleri ve devam eden ticaret belirsizlikleri para politikası kararlarını etkileyecek.
Japonya’da BoJ, ücret artışları ve enflasyon risklerine karşı sıkılaşma döngüsüne girmeye hazırlanıyor. Mart ayındaki toplantıda politika faizini sabit tutan BoJ’un, mayıs ayında faiz artırımına gitmesi bekleniyor.
Fed, ABD’de artan enflasyon ve resesyon riskleriyle başa çıkmaya çalışıyor. Mayıs ayında politika faizini sabit tutması beklenirken, haziran ayında faiz indirimi ihtimali yüksek görünüyor.
BoE, İngiltere ekonomisini canlandırmak ve fonlama maliyetlerini düşürmek için faiz indirimine gitmeyi planlıyor. Mayıs ayındaki toplantıda faiz oranının düşürülmesi bekleniyor.
Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında bulunuyor. Avustralya ve Yeni Zelanda’da faiz indirimi beklenirken, Güney Kore’de politika faizinde değişiklik olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.
İsveç, Norveç, Romanya, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti Merkez Bankaları da mayıs ayında para politikası kararları açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ise haziran ayında faiz kararını açıklaması bekleniyor.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap