ABD’de Eylül Ayında Neler Bekleniyor?
ABD’de 2 Eylül’de İşçi Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı olacak. 4 Eylül’de Fed’in “Bej Kitap” raporu yayımlanacak ve 5 Eylül’de özel sektör istihdam verileri açıklanacak. 6 Eylül’de ise tarım dışı istihdam verileri kamuoyuyla paylaşılacak. 11 Eylül’de tüketici enflasyonu, 12 Eylül’de üretici enflasyonu verileri açıklanacak. 17-18 Eylül’de FOMC toplantısı gerçekleşecek ve 18 Eylül’de faiz kararı açıklanacak. Ayrıca, 26 Eylül’de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) nihai tahminleri ve 27 Eylül’de çekirdek kişisel tüketim harcamaları verileri yayımlanacak.
Euro Bölgesi ve İngiltere’de Neler Olacak?
Euro Bölgesi’nde 12 Eylül’de ECB’nin para politikası kararı açıklanacak. 13 Eylül’de sanayi üretimi verileri ve 18 Eylül’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yayımlanacak. İngiltere’de ise 19 Eylül’de BoE’nin faiz kararı duyurulacak. 10 Eylül’de iş gücü istatistikleri ve 18 Eylül’de tüketici enflasyonu verileri açıklanacak.
Japonya ve Türkiye’de Neler Olacak?
Japonya’da 20 Eylül’de BoJ faiz kararını açıklayacak. Türkiye’de ise 19 Eylül’de TCMB para politikası kararını verecek. Ayrıca, Fitch’in Türkiye ekonomisi değerlendirmesi 6 Eylül’de yapılacak.
Diğer Ülkeler ve Merkez Bankaları
Kanada Merkez Bankası 4 Eylül’de faiz kararını açıklayacak. Norveç Merkez Bankası 19 Eylül’de, Avustralya Merkez Bankası 24 Eylül’de ve İsviçre Merkez Bankası 26 Eylül’de faiz kararlarını duyuracak.
Bu ay boyunca dünya genelinde merkez bankalarının faiz kararları ve ekonomik veriler yakından takip edilecek. Eylül ayı, küresel ekonomi açısından önemli gelişmelere sahne olabilir.