Deprem bölgesi illerindeki mükellefler için e-defter oluşturma, imzalama ve GİB’e yükleme süreleri 14 Ağustos’a kadar uzatıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), deprem bölgesindeki mükelleflerin e-defter yükümlülükleri için süreyi uzattı. Bu düzenleme, mücbir sebep hali ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bazı mükellefleri kapsıyor.
Mücbir sebep halinin 30 Kasım 2025’te sona ereceği mükelleflerden gelen talepler üzerine yapılan düzenleme, elektronik defter uygulamasına dahil olanlar için geçerli olacak. Bu mükellefler, 5 Haziran ile 10 Ağustos döneminde oluşturulması ve imzalanması gereken e-defterlere ilişkin süre uzatılmasından faydalanacak.
Yapılan güncelleme ile söz konusu e-defterlerin oluşturulması, imzalanması ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi işlemleri için yeni son tarih belirlendi. Mükellefler, bu işlemlerini 14 Ağustos Cuma gününe kadar tamamlayabilecek.
Bu uzatma, deprem felaketinin ekonomik etkileriyle mücadele eden bölgedeki mükelleflerin mali yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]