Bakan Bolat, Ağustos Ayı Dış Ticaret Rakamlarını Değerlendirdi Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısında ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bolat, konuşmasına Mevlit Kandili’ni tebrik ederek başladı ve Türkiye ekonomisinin makro göstergelerindeki olumlu gelişmelerin artarak devam ettiğini vurguladı. İkinci Çeyrekte Büyüme Hızlandı Bolat, ikinci çeyrekte Türkiye’nin büyüme hızının arttığını…
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısında ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bolat, konuşmasına Mevlit Kandili’ni tebrik ederek başladı ve Türkiye ekonomisinin makro göstergelerindeki olumlu gelişmelerin artarak devam ettiğini vurguladı.
Bolat, ikinci çeyrekte Türkiye’nin büyüme hızının arttığını belirterek, üçüncü ve dördüncü çeyreklerin ekonominin hızlandığı bir dönem olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, enflasyon verilerindeki düşüşün devam ettiğini ve yıl sonunda hedeflenen enflasyon oranına ulaşılacağını ifade etti.
Bolat, istihdam rakamlarında yaşanan olumlu gelişmelere de değinerek, son 20 yılın en düşük işsizlik oranının kaydedildiğini aktardı. Ağustos ayında mal ihracatının stabil seyrettiğini ve ithalatın azaldığını belirtti.
Bakan Bolat, serbest bölgelerden yapılan ihracatın rekor seviyede olduğunu ve ocak-ağustos döneminde önemli bir artış yaşandığını paylaştı. Ayrıca, mal ihracatında yaşanan artışların hedeflenen seviyeye ulaşıldığını gösterdiğini belirtti.
Son olarak Bakan Bolat, ekonomideki istikrar sürecinin başarıyla sürdüğünü ve dengelerin güçlendiğini belirterek, gelecek yılın daha iyi olacağını öngördü. Bolat, ekonomideki olumlu gelişmelerin devam edeceğine olan inancını vurguladı.
Bu açıklamaların ardından Bakan Bolat, Türkiye’nin dış ticaret rakamlarındaki olumlu trendin devam edeceğini ve ekonomideki iyileşmenin sürdürüleceğini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]