Adıyaman’da Tokalaşma Anıtı ve Yazıt Sergilendi
18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Perre Antik Kenti’nde dopdolu bir program düzenlendi. Ziyaretçiler, çeşitli etkinliklere katılarak tarihi mirası yakından tanıma fırsatı buldular.
Askeri Helikopterle Taşınan Eserler Sergilendi
Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri helikopterle taşınan tokalaşma anıtı ve yazıtın artık ziyaretçilerle buluştuğunu duyurdu. Alkan, bu eserlerin Perre Antik Kenti’nde sergilenmeye başlandığını belirtti.
Yerli ve Yabancı Turistler Davet Edildi
Mehmet Alkan, Müzeler Haftası boyunca Perre Antik Kenti’nde çeşitli etkinlikler düzenlendiklerini ve Gerger ilçesinden getirilen stellerin de sergilendiğini söyledi. Alkan, “Yerli ve yabancı turistleri bu eşsiz eserleri görmeye davet ediyoruz” dedi.
Öğrenciler Kazı Alanında Çalıştı
Etkinlikler kapsamında kentteki özel bir okuldan gelen öğrenciler, kazı alanında kazı çalışmalarına katılarak tarihi eserlere dokunmanın heyecanını yaşadılar. Müzeler Haftası’nda gerçekleştirilen bu etkinlikler, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.