Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Orta Yaşta Aktif Olmak: Kadınların Fiziksel ve Zihinsel Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Orta Yaşta Aktif Olmak: Kadınların Fiziksel ve Zihinsel Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Borsa Kredi Borsa Kredi - - 2 dk okuma süresi
0

Avustralyalı Araştırmacılar 15 Yıl Boyunca 11.300 Kadını Takip Etti

Avustralyalı araştırmacılar, 40’lı yaşların sonu veya 50’li yaşların başındaki 11.300 kadını 15 yıl boyunca takip etti. Katılımcı kadınlar üç kategoriden birine ayrıldı: egzersiz yapanlar, sonradan başlayanlar ve hiç egzersiz yapmayanlar.

Aktif Olmanın Yaşam Kalitesine Etkisi Ölçüldü

Kadınların yaşam kalitesi; fonksiyonel sağlık ve iyilik hali ile ilgili anketler aracılığıyla değerlendirildi. Fiziksel ve zihinsel sağlık puanları hesaplanarak, aktif olan kadınların daha yüksek sağlık puanlarına sahip oldukları belirlendi.

Orta Yaşta Aktif Olmanın Önemi Vurgulandı

Araştırmacılar, haftada 150 dakika egzersiz yapan ve 55 yaşında kondisyon eşiğine ulaşan kadınların, fiziksel aktivite kurallarına uymayanlara göre daha yüksek sağlık puanlarına sahip olduğunu açıkladı. Orta yaşta aktif olmanın ilerleyen yaşlarda fiziksel sağlık açısından büyük fayda sağladığı vurgulandı.

Araştırma, fiziksel aktivitenin fiziksel sağlık üzerinde “anlamlı” bir etkiye sahip olduğunu gösterirken, zihinsel sağlık puanı üzerinde benzer bir ilişki bulunmadığı belirtildi. Amerikan Fiziksel Aktivite Rehberi’ne göre yetişkinler haftada 150 dakika egzersiz yapmalı ve kas güçlendirme egzersizleri yapmalıdır.

Orta yoğunluktaki aktiviteler, konuşmanıza izin veren ancak favori şarkınızın sözlerini söylemenize izin vermeyen egzersizler olarak tanımlanmaktadır. Örnekler arasında tempolu yürüyüş, su aerobiği, bisiklet sürme, tenis oynamak ve çim biçmek bulunmaktadır. Egzersizler, haftanın beş günü 30 dakikalık aralıklarla da yapılabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir