İstanbul Valisi Davut Gül’ün 29 Ekim Kutlamaları
İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi, Bakırköy’deki bir otelde düzenlenen programda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Programa birçok önemli isim katıldı.
Programın Detayları
Programa 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilatları personeli, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, akademisyenler, spor, sanat, medya ve iş dünyası mensupları katıldı.
Program, İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un dua okumasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam eden etkinlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğü Koro ve Orkestrası müzik dinletisi sundu.
Vali Gül’ün Konuşması
Vali Gül, programda yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 101. yılını kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anarak başladı. Gül, “Cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığının adıdır” diyerek Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı. Gül, konuşmasını “Fertler ölür, millet yaşar. Yaşasın millet, yaşasın Cumhuriyet” sözleriyle tamamladı.
Program, Vali Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi tarafından Cumhuriyet Pastası kesilerek sona erdi. Katılımcılar uğurlanırken, kutlamalar coşkuyla son buldu.