OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilen Ulusal Staj Programı’nda 2020-2024 yılları arasında 800 bin öğrenciye staj imkanı sağlanacak. Bu yılki başvuru sayısı 400 bini aşarak gençlerin iş dünyasına adım atmalarını destekliyor. Program, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra yükseköğrenimde staj ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir rol üstleniyor. Stajyer Havuzu 2025 Sonuna Kadar…
OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilen Ulusal Staj Programı’nda 2020-2024 yılları arasında 800 bin öğrenciye staj imkanı sağlanacak. Bu yılki başvuru sayısı 400 bini aşarak gençlerin iş dünyasına adım atmalarını destekliyor. Program, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra yükseköğrenimde staj ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir rol üstleniyor.
Ulusal Staj Programı’na başvuran üniversite öğrencileri, ortaöğretimden itibaren gösterdikleri akademik ve mesleki başarılarla değerlendiriliyor. Adayların profilleri, “akademik/mesleki”, “sanatsal/sosyal” ve “sportif” alanlardaki yeterlilik puanlarıyla oluşturularak işverenlere sunuluyor. Programa katılan öğrencilerin kimlik bilgileri gizlenerek stajyer havuzunda yer alıyor ve işverenlerin niteliklerine uygun adaylara teklif göndermelerine olanak sağlanıyor.
Ulusal Staj Programı, teknik alanlardan sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazede staj imkanı sunuyor. 205 üniversiteden 608 farklı bölümden yapılan başvurular, gençlerin programa gösterdiği ilgiyi gözler önüne seriyor. Türkiye’de ve yurt dışında eğitim gören öğrencilerin katılabildiği programa, 33 ülkeden 451 farklı üniversiteden öğrenci başvuruda bulundu. Staj imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler, Kariyer Kapısı Platformu üzerinden başvuru süreçlerini takip edebilirler.
Kaynak: habergazetesi.com.tr
Reklam & İşbirliği: [email protected]