Sağlık Bakanlığı, Aile Diş Hekimliği uygulamasını Türkiye genelinde yaygınlaştırmak için adımlar atıyor. Bu uygulama sayesinde çocukların ağız ve diş sağlığına erken yaşlardan itibaren önem verilerek sağlıklı bir toplum oluşturulması hedefleniyor.
42 Aile Diş Hekimliği biriminde pilot olarak başlayan uygulama, Eskişehir, Karabük ve Kırşehir’de başarılı bir şekilde uygulandı. Bu birimlerde yaklaşık 10 bin çocuğun ağız ve diş sağlığı takibi yapıldı. Kayıtlarının tutulduğu çocuklar, düzenli kontroller ve koruyucu tedavilerle desteklendi.
2024 yılında ise Aile Diş Hekimliği uygulaması 20 ilde yaygınlaştırılacak. Hedef, 2028 yılına kadar ise bu uygulamanın tüm Türkiye genelinde kademeli olarak yaygınlaştırılması.
Yeni modelle birlikte tedavi edici hizmetlerin yanı sıra koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları da entegre edildi. Böylece çocukların düzenli diş kontrolleri ve koruyucu tedavileri daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.
Aile Diş Hekimliği uygulaması, randevu alımı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kullanacak. Aileler, çocuklarının tarama sonuçlarını ve takip randevularını e-Nabız üzerinden görüntüleyebilecek.
Sağlık Bakanlığı’nın bu önemli adımıyla toplumun ağız ve diş sağlığı bilincinin artması ve çocukların sağlıklı bir gülüşe sahip olmaları hedefleniyor.