Borsakredi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2025 Yılı Havacılık ve Uzay Alanında Türkiye’nin Hedefleri

2025 Yılı Havacılık ve Uzay Alanında Türkiye’nin Hedefleri

Borsa Kredi Borsa Kredi - - 2 dk okuma süresi
0

Türkiye Lisanslı Pilot Sayısını Artırarak Küresel Rekabette Güçlenmeyi Hedefliyor

Türkiye, havacılık ve uzay alanındaki küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde önemli adımlar atıyor. Bu çerçevede lisanslı pilot sayısının artırılması hedefleniyor. Geçen yılın sonunda 14 bin 201 olan lisanslı pilot sayısının, bu yıl sonunda 15 bin 530’a ulaşması bekleniyor. Gelecek yıl için hedeflenen pilot sayısı 16 bin 30 iken, 2026’da 17 bin 450’ye ve 2027’de 19 bin 155’e ulaşılması planlanıyor.

Denetimlerin Artırılması ve Uluslararası Standartlara Uyum Sağlanması

Sivil havacılık alanında uluslararası standartlara uygunluğun sağlanması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, sivil havacılık güvenliği ve uçuş emniyetini sağlamak amacıyla mevzuat çalışmaları devam edecek. Denetimlerin de artırılması planlanıyor. Bu yıl sonuna kadar 1787 denetim gerçekleştirilmesi beklenirken, bu sayının gelecek yıl 1856’ya, 2026’da 2 bin 273’e ve 2027’de 2 bin 488’e çıkması öngörülüyor.

Standartlara Uyumun Sağlanması ve Güvenliğin Artırılması

Türkiye, sivil havacılık faaliyetlerinde uluslararası standartlara tam uyum sağlamayı hedefliyor. Bu çerçevede “ülke adına tescilli hava araçlarının diğer ülkeler tarafından yapılan denetlemelerdeki (SAFA denetimi) kabul edilebilir maksimum puan seviyesi”nin korunması amaçlanıyor. Aynı zamanda Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı regülasyonlarına ve emniyet faaliyetlerine uyum oranının yüksek tutulması için çalışmalar yapılacak.

Bu hedefler doğrultusunda sivil havacılık alanında alınacak tedbirlerle, Türkiye’nin küresel rekabette daha güçlü bir konuma gelmesi ve sektördeki güvenlik standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir